Hip Hop Romania  
Bituri Romanesti

Codu' Penal

Picture
Cabron si Shobby s-au intalnit in anul 1999 in luna Septembrie ajutati de un prieten comun ( Micutzu ) . Fara sa discute prea mult au hotarat sa infiinteze trupa Codu’ Penal. Primele instrumentale au iesit mai mult sau mai putin bine dar baietii erau optimisti ca in viitorul apropiat numele Codu’ Penal o sa fie unul dintre pilonii hip-hop-ului romanesc. Pozitivele erau facute in studiouri neprofesionale si la momentul respectiv acestea nu s-au ridicat la nivelul asteptat de cei doi membri ai trupei si nici la cerintele caselor de discuri din Romania. Au umblat din usa in usa pe la toate radiourile si prin toate locurile unde au crezut ca pot fi ajutati intr-un fel sau altul dar ca orice trupa noua si din cauza faptului ca numele lor nu era cunoscut de fiecare data raspunsul a fost in defavoarea lor si usile li se inchideau cu putere in fata. Chiar daca reticienta persoanelor care refuzau sa ofere credit noilor nume si in special stilului muzical abordat de trupa ar fi trebuit sa-i dezamageasca,cei doi baietii si-au facut un crez din zicala „Ce nu ma omoara ma face mai puternic” si au continuat cu perseverenta sa bata la toate usile care le-au fost inchise cu o zi sau doua inainte.

Prima piesa profesionala sa numit „Ca peste tot” si a fost realizata in colaborare cu Nico ( Nicoleta Matei ) si inregistrata in studioul Midi Sound Studio inginer de sunet Andrei Kerestely.De aici incolo treaba a mers altfel,piesa a intrat pe radio si baietii au dat de un label AGM Records cu ajutorul caruia au lucrat la finalizarea altor 5 piese ( „Pot sa cad” feat. Moni-k / „Pana la stele ” / „ Sampanie ” feat. Nico / „Prima data” / „La un pas de paradis” ) ideea initiala fiind aceea de a realiza un LP.

In anul 2000 l-au intalnit si s-au imprietenit cu Don Baxter si alaturi de el si Nico au realizat piesa „ Toata noaptea”.Relatia dintre Codu’ Penal si AGM Records a luat sfarsit cu acordul ambelor parti pe cale amiabila dovada faptului ca piesele realizate si platite de AGM Records au fost cedate fara nici-o pretentie celor doi baieti.

Anii 2001-2003 au fost niste ani de stagnare in privinta afirmarii pe plan muzical,timp in care baietii au realizat in jur de 50 de piese si cu fiecare dintre ele experienta capatata a contribuit la dezvoltarea profesionalismului......... In decembrie 2002 s-au cunoscut cu Puya prin Don Baxter si a urmat prima colaborare importanta pe albumul „Punct si de la Capat” al celor de la La Familia. Cabron a tras pe piesele „Cand ne facem de cap” si „Zi de zi” ultima fiind aleasa primul single de pe album si datorita scandalului cu CNA-ul a devenit una din cele mai ascultate piese ale momentului . De aici incolo ascensiunea trupei a cunoscut o mare anvergura urmand al doilea mare succes alaturi de Nico cu piesa „Nu pot sa mai suport” , o piesa realizata in anul 2000 de catre Cabron . A urmat al 3-a videoclip in 3 luni de zile impreuna cu Morometzii la piesa „In Rai”. Dupa 3 succese intr-un timp foarte scurt Codu’ Penal a devenit una dintre cele mai mediatizate trupe din Romania. Daca inainte refuzau anumite colaborari cu baietzii , acum casele de discuri si radiourile se bateau sa ii aiba in curtea respectiv play-list-ul lor . Casa care le-a oferit cel mai avantajos contract a fost Intercont Music cu care baietzii au si realizat primul proiect , „In Familie (pentru bani)”2003 , din cariera lor. Pe album au colaborat Puya, Dizzy (Morometzii), Nico, Cazzier si Nea Gabitz. Albumul s-a vandut in peste 60.000 de unitati, o realizare exceptionala tinand cont de faptul ca trupa era debutanta. Prima piesa de succes de pe album a fost „Mod de viatza” urmata, in 2004 , de „Singur pe strada” cu Nico inspirata de moartea mamei lui Shobby, piesa care a ajuns repede la sufletul oamenilor indiferent de varsta lor.

Septembrie 2004 , trupa se mareste prin cooptarea unui foarte talentat si tanar DJ (Dj CB) . Impreuna cu el au continuat lucrul la albumul 2 "Pe Viata", un proiect produs de Codu' Penal in totalitate , care va iesi in martie 2005.

Decembrie 2004 , Cabron si Shobby s-au gandit sa scoata primul produs 100 % Codu' Penal, intitulandu-l "Hip-Hop greu de difuzat" si fiind singura compilatie din Romania dedicata lui SISU. Aceasta compilatie s-a bucurat de un mare succes, in numai 3 saptamani la Bistrita, Ploiesti, Braila si Timisoara nu se mai gaseau la vanzare cd-uri si casete. Lucrul in studio a durat cam 3 luni de zile, baietii aducand pe proiect alaturi de ei nume mari dar si nume necunoscute ale momentului (Puya, Pacha Man, Dizzy (Morometzii), Honey, Sharky (Cazzier) ,6ase:6ase & Mark, Jamaika, Esential ). 


Copyright © HIPHOP ROMANIA 2010 Toate drepturile rezervate